Navigate / search

Un milion de pasageri pentru Wizz Air pe rutele București-Londra și București-Roma

Wizz Air a celebrat săptămâna trecută două borne foarte importante pentru companie: un milion de pasageri transportați pe ruta București-Londra și București-Roma. Dacă aș fi fost un site de știri aș fi continuat articolul în aceeași notă, cu detalii cât mai la obiect. Dar nu sunt. Așa că am să încerc să vă spun mica poveste din spatele acestei acțiuni.

Am fost invitat de Andreea Lascu de la Free Communication (agenția care se ocupă de PR-ul WizzAir) să asist la momentul în care se vor înmâna premiile. Am trecut prin filtrul de securitate al aeroportului Otopeni (prin zona pentru angajați) și am fost îndreptați către unul dintre birourile de unde se coordonează activitatea pe piste. Nu am văzut nimic care să-mi capteze atenția. Doar că se vorbea foarte mult la walkie-talkie. În rest, muncă de birou, care din afară părea o rutină chinuitoare.

Când s-a apropiat ora de sosire a cursei de la Londra am mers la ”burduf”. A fost pentru prima oară când am văzut cum se manevrau dispozitivele pentru a fi conectate la avion. A fost un fel de joacă mai avansată cu joystickurile. Și apoi s-au deschis ușile. Au început să iasă români și străini, persoane mai elegante sau cu ceafa mai lată, doamne în balerini sau cu tocuri cât casa, oameni grăbiți și oameni care nu înțelegeau că nu își pot aștepta rudele în ușa avionului.

Iar la final au mai rămas doar câțiva pasageri. De fapt, a mai rămas o singură familie. Mama, tatăl și cei doi copii ai lor. Mezinul, care nu împlinise un an, a fost desemnat pasagerul cu numărul un milion pe ruta care leagă Bucureștiul de Londra. Patrick Ioan Burlacu s-a comportat cât se poate de natural. A stat la poze fără să cârcotească, ba chiar ne-a și zâmbit uneori când i se părea lui că ar da bine la public.

Când familia Burlacu a dat să plece, s-a auzit vocea căpitanului aeronavei. Îl aducea pe fiul cel mare, care se refugiase pe unul dintre scaunele din față, așteptându-și fratele să termine ședința foto și pe care, probabil din cauza emoțiilor, familia îl uitase în urmă.

Peste câteva ore, un alt pasager de pe ruta București-Roma urma să primească o diplomă similară și un voucher care îi permitea să călătorească dus-întors către orice destinație acoperită de WizzAir (cu plecare de la Roma sau București, sau de la Londra și București în cazul lui Patrick). Nu am mai stat și la această premiere. Am înțeles că a câștigat Roberto Fiorini, un italian pe care serviciul îl aduce aproape săptămânal în România.

”Folosesc de ceva vreme WizzAir pentru călătoriile mele, care vor crește și mai mult acum, pentru că voi încerca să devin și pasagerul cu numărul două milioane pe această rută” a fost el citat în comunicatul de presă.

Și când mă gândesc că eu nu am zburat niciodată cu un low-cost! Oare ar trebui să îmi schimb perspectiva pentru următoarele călătorii? Voi ce credeți: sunt avantajoase zborurile low-cost?

Londra Luton şi Roma Ciampino sunt două dintre cele mai populare rute operate de Wizz Air din România. Biletele pentru aceste rute încep de la 129 RON pentru un singur zbor şi pot fi rezervate pe wizzair.com.

 

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!