Navigate / search

România, Prințul Charles și un nou episod din ”Wild Carpathia”

Probabil că ați remarcat din nou prezența Prințului Charles în România și aflăm de peste tot că intenționează să refacă centrul Brașovului, că vrea să se implice în proiecte de mediu, că vrea să dezvolte piața produselor locale, că aduce mașini de pompieri șamd. Cu alte cuvinte Prințul Charles face ceea ce noi nu putem, nu vrem sau nu știm și cu ajutorul lui, România a benficiat de mai multă publicitate la nivel internațional decât ar fi putut aduce orice frunză sau mai știu eu ce altă năzbâtie guvernamentală.

Se știe foarte bine că el a fost implicat și în realizarea primului episod din seria ”Wild Carpathia”, care a prezentat întregii lumi frumusețea Munților Carpați. Și iată că inițiativa a căpătat continuitate.

 

Aseară, la Londra a avut loc premiera celui de-al doilea episod din serie. Intitulat ”From the mountains to the sea”, acest nou episod propune o călătorie de la Porțile de Fier până în Delta Dunării, urmând să fie prezentate și locuri precum Parcul Național Cozia, Parcul Natural Bucegi, Sighișoara și câteva localități din Delta Dunării.

Din câte înțeleg, acest episod și cel de-al treilea care va urma în scurt timp, vor fi difuzate în peste 120 de țări și vor beneficia de o campanie extinsă pe canalul Travel Channel. În plus, vor fi realizate și mai multe filmulețe promoționale, în jur de 25, care vor avea între unul și trei minute. Tind să cred că acestea, bine realizate și cu o bună promovare, ar putea avea un impact mult mai mare decâ documentarul în sine. De ce? Răspunsul este simplu – pentru că un străin poate că nu o să stea 50 de minute să vadă filmul întreg, dar sunt șanse mari să își rupă trei minute din timpul lui să vadă cu ce se mănâncă România asta.

Și dacă va face asta, eu sunt convins că i se va aprinde un beculeț și dacă siguranțele nu se ard între timp, mânat de curiozitate și dornic să descopere locuri încă nedistruse de mâna omului, cu siguranță va sosi și pe plaiurile mioritice. Apoi se va duce acasă și le va povesti prietenilor ce a văzut, iar noi ne vom ruga să nu le spună și de șoselele marianelor sau de serviciile de tip ”flit”, la care multe afaceri nu se îndură să renunțe. Și chiar dacă le va spune, mai facem noi niște filmulețe. Chiar și pe mine mă tentează ideea asta cu filmulețele, dar până acolo mai e cale lungă. Până atunci vă las să vizionați, dacă nu ați făcut-o încă, prima parte din seria ”Wild Carpathia”!

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!