Navigate / search

Primul meu workshop de fotografie dedicat bloggerilor de travel

Vă anunțam zilele trecute că am reușit să-l aduc pe cele 7 continente și pe bunul meu prieten, George Călin, fotograf profesionist, cu multe colaborări în presa din țară, dar și din străinătate. Precizam, însă, că din cauza programului lui încărcat e posibil să nu aibă atât de mult timp pe cât mi-aș dori eu. Și atunci am continuat să mă gândesc la soluții de a umple acest gol pe partea fotografică. M-am gândit la cursuri de fotografie și chiar la un master în domeniu. Nici prin cap nu mi-a trecut, însă, că aș putea lua parte la un workshop de fotografie pentru bloggeri.

Alexandru Filip de la Eventur mi-a făcut o invitație în acest sens și am acceptat imediat. Chiar dacă nu sunt un fotograf prea înzestrat (nici la capitolul cunoștințe, nici la aparatură), vreau să învăț. Știu că fotografia e foarte importantă atunci când ai un blog și mai e și de călătorii, iar acesta poate fi un prim pas în a-l transforma pe amatorul din mine într-un profesionist. Sau ca să fiu modest, un semi-profesionist pentru început.

Evenimentul e cu atât mai important pentru mine pentru că nu e doar primul workshop de fotografie, ci e și primul eveniment la care iau parte în calitate de blogger. Cu alte cuvinte au încurcat-o iepurii de prin pădurile de pe Valea Doftanei, pentru că-i împușc pe toți cu o singură lovitură. Fac și poze, cunosc și oameni cu povești interesante, văd și o zonă în care nu am mai fost, chiar dacă e la o aruncătură de băț, și o să mai și testez o pensiune de cinci stele (sau margarete) – ATRA Doftana.

Am văzut câteva poze și cu pensiunea și cu Valea Doftanei și mi-au stârnit interesul. Pensiunea are un look futurist și din câte mi-am putut da seama de pe site, oferă foarte multe facilități, de la saună și sală de fitness la jocuri de societate și activități sportive. Și are și un living spațios numai bun de stat la povești. Iar priveliștea pe care o oferă asupra Văii Doftanei are menirea de a-ți stimula dorința de a face poze.

În ceea ce privește Valea Doftanei, pare a fi încă o destinație necunoscută publicului larg sau cel puțin ignorată. Toată lumea vrea doar pe Valea Prahovei, la înghesuială. Cu alte cuvinte, s-ar putea să avem parte și de liniște în mica noastră vacanță (29-31 mai), ceea ce nu e rău deloc. Și cum munca de documentare s-a tranformat pentru mine într-un fel de viciu de care nu cred că voi mai scăpa vreodată, am aflat câte ceva și despre ce ar fi de vizitat prin zonă. Timp să fie și vreme frumoasă și vor curge pozele pe Facebook și pe blog!

#ATRADoftana este un eveniment organizat de Eventur, in parteneriat cu pensiunea ATRA Doftana si Sony Romania.

Pentru echipa completă a workshopului de fotografie dedicat bloggerilor de travel, intrați aici.

danvasiliu

Comments

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!