Navigate / search

Nouă atracție turistică la Londra

De pe 27 iulie, Londra va avea o nouă atracție turistică. E vorba de un tur cu bărci cu motor care promite să le ofere clienților o experiență britanică de neuitat. Thames Rockets sunt niște bărci din fibră de sticlă, care pot transporta până la 12 pasageri la o viteză maximă de 30 de noduri.

Ele vor pleca de la Docurile St Katharine și vor face un tur al Tamisei între Tower Bridge și Thames Barrier. Cu alte cuvinte, nu se va putea ajunge în zona Big Ben – Westminster, dar se va trece prin zona City-ului londonez, pe lângă Cutty Sark și arena O2.

De ce nu s-a ales partea cealaltă, mult mai ofertantă din punct de vedere al priveliștilor? Pentru că o lege adoptată recent la Londra, limitează viteza ambarcațiunilor pe Tamisa în această secțiune, din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat.

Cei care vor alege să dea o tură cu noile bărci, vor trebui să scoată din buzunar 39,95£ (copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani plătesc 29,95£). Plimbarea va dura în jur de 40 de minute, pe parcursul ei pasagerii urmând să fie delectați cu acorduri binecunoscute în Marea Britanie, cum ar fi ”Bohemian Rapsody” a celor de Queen sau coloanele sonore din Doctor Who și EastEnders. Ele vor fi intercalate cu sunetul Big Ben-ului sau cu scurte discursuri ale Reginei Elisabeta a II-a, ale primarului Boris Johnson sau ale profesorului Stephen Hawking.

Mai multe detalii găsiți aici.

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!