Navigate / search

Harry Potter pe Google Street View

Google ne-a oferit de multe ori acces în locuri minunate de pe planetă, multe dintre ele aproape imposibil de vizitat. Acum, gigantul american a deschis drumul și către tărâmurile magice, Diagon Alley din seria Harry Potter putând fi vizitată prin intermediul Street View.

Așa că toți fanii echipei de vrăjitori vor putea să viziteze nestingheriți aleea din interiorul studiourilor Warner Bros. din Hertfordshire, unde sunt amplasate decorurile pentru multă vreme de acum înainte. În această plimbare virtuală poți arunca o privire prin geamurile prăfuite ale magazinului Ollivanders, unde bagheta magică l-a ales pe Harry sau, urmând drumul pietruit, poți ajunge la Weasleys’ Wizard Wheezes, deasupra intrării căruia domnește un manechin înalt cam de șase metri.

Tot acolo poate fi făcută o scurtă incursiune în lumea domnului Mulpepper care deține o impresionantă colecție de borcane și cazane. Panorama de 360 de grade mai permite și vizitarea Eeylops Owl Emporium, de unde Harry și-a achiziționat celebra sa bufniță.

Bineînțeles, toate acestea pot fi văzute și pe viu, dacă mergi în Marea Britanie și dacă ești dispus să scoți din buzunar o sumă destul de consistentă. Dar dacă nu ai nicio problemă să faci doar o călătorie virtuală, atunci poți da o raită și prin holul și cantina studioului, pe unde probabil că actorii și-au făcut veacul.

Așa că după Amazon, după calea ferată din Alpii Elvețieni sau după imaginile Marii Bariere de Corali, Google propune pentru prima oară o vizită pe tărâmuri magice. Până la urmă și Dumbledore spunea că ”doar prin Google putem intra într-o lume care este în întregime doar a noastră”. Cu puțin noroc pentru fanii Harry Potter vor urma Hogsmeade și Godric’s Hollow.

 


View Larger Map

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!