Navigate / search

Expoziție cu fapte bune la Londra

Când ați făcut ultima oară o faptă bună? Chiar și una măruntă. Când ați ajutat un bătrân să treacă strada sau când ați ajutat un copil cu probleme, fie doar și cu o vorbă bună?

Cred că de la acest întrebări a pornit și artista Claire Twomey atunci când i s-a cerut să organizeze o expoziție specială la Muzeul Copiilor Abandonați din Bloomsbury, Londra.

Amplasat într-un colț retras din Brunswick Square, muzeul trece în revistă istoria Spitalului pentru copii abandonați înființat de Thomas Coram, care a beneficiat de sprijin din partea artiștilor William Hogarth și George Friederic Handel.

Pentru a păstra oarecum tradiția, administratorii muzeului colaborează adesea cu artiști tineri pentru realizarea unor expoziții fascinante și de multe ori provocatoare, așa cum este și Exchange: 1,000 Good Deeds.

Inspirându-se, probabil, din faptele frumoase care au dus la înființarea mai întâi a spitalului și apoi a muzeului, Claire Twomey a inscripționat 1,550 de ceșcuțe cu fapte bune care trebuie făcute. Spre exemplu, una îi cere posesorului ”să facă un ceai pentru un vecin”, în timp ce o alta propune ”să îngrijești de un copil”.

În fiecare zi până pe 15 septembrie, când se va încheia expoziția, zece vizitatori vor fi aleși să ridice o ceașcă și să citească instrucțiunile. Dacă se vor simți capabili să le și respecte, atunci vor putea păstra ceșcuța.

Bineînțeles că nu va sta nimeni să te verifice dacă tu, într-adevăr, te-ai ținut de cuvânt, dar cred că o dată ce ai luat o astfel de ceașcă acasă nu vei putea să nu te ții de cuvânt. Și cine știe, poate după aceea te vei simți atât de bine, încât vei dori să continui!

Expoziția ”Exchange: 1,000 Good Deeds” poate fi văzută la Foundling Museum până pe 15 septembrie. Biletul pentru accesul în muzeu costă 7,50£. Selectarea celor zece vizitatori pentru a lua o ceșcuță are loc între orele 12.30pm și 1pm.

 

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!