Navigate / search

Echipa 7 continente se mărește!?

Pe George Călin îl cunosc de 7 ani. Eu eram un reporter la început de drum la BBC, el era documentarist, adică știa să îți găsească informația de care aveai nevoie, atunci când aveai nevoie, și îți scotea din gaură de șarpe omul cu care vroiai să vorbești. Cred că dacă i-ar fi cerut cineva ar fi fost în stare să afle și numărul privat al lui George W Bush. Dar nu i-a cerut nimeni!

Într-o zi, pe când eram la birou, George a apărut cu un aparat de fotografiat Canon. Era o jucărie nouă pe care și-o dorea de ceva vreme. În familia lui exista o tradiție legată de fotografie și vroia să o continue. Așa că a apăsat butonul și de atunci nu i-a mai dat drumul. Pozează cu aceeași naturalețe un apus de soare la mare sau o revoltă pe străzile din București.

După ce s-a închis biroul BBC am plănuit în detaliu o călătorie în jurul Europei. Visam să mergem încotro ne-o purta drumul, să ne oprim unde avem chef, să facem poze și să jucăm șah, aceasta fiind o pasiune pe care o împărtășim. Câte seri de vineri nu am petrecut după program în bucătărioara mică a biroului! Ne așezam tacticoși la masa înaltă, ca de bar, și uitam cum trece timpul. Ne dădeam seama că se făcuse târziu abia când colegii din tura de seară își luau la revedere.

În ce privește marea noastră călătorie, ea nu a mai avut loc. Am amânat-o până când am început să lucrăm în altă parte și a rămas la stadiul de proiect. Între timp, George a devenit un fotograf foarte bun. A lucrat pentru Mediafax și Agerpres și a colaborat cu publicații mari din străinătate, cum ar fi New York Times.

Când m-am întors de la Londra, l-am căutat. Ne-am așezat la umbra unei terase, am scos tabla de șah și ne-am pus pe depănat povești. Multe s-au întâmplat de când nu ne văzuserăm, dar tot am ajuns la un moment dat în punctul în care ne-am întrebat: ”Îți mai aduci aminte de călătoria noastră prin Europa? Ce frumos ar fi fost dacă…!”

Și apoi am început să visăm iar. I-am spus de blogul pe care l-am făcut și de dorința mea de a scrie despre călătorii. Atât a trebuit! Am început să ne imaginăm ce poze o să facem când o să vizităm Machu Picchu și despre poveștile pe care le vom aduce din India sau din alte locuri minunate. E incredibilă forța pe care ți-o insuflă aceste visuri!

Treptat am revenit cu picioarele pe pământ. El e prins cu numeroasele sale ședințe foto, eu sunt concentrat asupra reportajelor pe care trebuie să le fac la radio. Dar scânteia a fost deja aprinsă și când a sunat telefonul nu m-am mirat deloc: ”Alo, Dănuțe! Vezi că am fost prin Vamă și m-am jucat un pic cu aparatul. Îți trimit niște poze, poate le pui pe blog! Trebuie să începem de undeva!”

Așa că profit de ocazie să-i urez lui George bun venit pe cele 7 continente. Poate că programele noastre nu vor coincide întotdeauna, dar atunci când o vor face sunt convins că vor ieși lucruri interesante!

Așadar, Vama Veche prin ochii lui George Călin (pt o calitate mai bună, dați click pe poze)

 

danvasiliu

Comments

Simona
Reply

Mult succes echipei 7 continente!

danvasiliu
Reply

Mulțumim, Simona! Și pentru mesaj și pentru că citești constant blogul :)

Lucian Hirsu
Reply

Felicitari pentru marirea echipei! Sa fie intr-un ceas bun!

danvasiliu
Reply

Mulțumim, Lucian! Dacă ne-ar ieși măcar un sfert dintre planurile pe care le avem, ar fi grozav! Multă baftă și ție!

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!