Navigate / search

Ce ar putea oferi avioanele viitorului – echipamente care ar putea face zborul mai plăcut!

Crystal Cabin Awards
Crystal Cabin Awards

Între 9 și 11 aprilie la Hamburg va avea loc un târg aviatic unde vor fi decernate premiile ”Crystal Cabin”, dedicate inovațiilor dedicate cabinelor. Sunt în total 21 de proiecte finaliste și în continuare am să vă prezint pe scurt câteva. Cu mențiunea că proiectele câștigătoare nu se vor regăsi neapărat în avioane, cel puțin în viitorul apropiat. Dar dacă se vor regăsi, cu siguranță zborurile vor fi ceva mai plăcute.

  • Acesta este un sistem care poate fi controlat din priviri și prin mișcări ale mâinilor. Pasagerii pot naviga astfel prin meniul monitoarelor pe care le au în față, pentru a selecta programele de entertainment sau informațiile dorite. Acest sistem, susțin autorii lui, va fi mai ușor de folosit și va elimina nevoia de a privi în jos pentru a identifica tastele necesare de pe telecomandă.
  • Scaunele convertibile le vor oferi companiilor aeriene flexibilitate în ceea ce privește configurarea spațiului, în funcție de cererea pentru fiecare zbor în parte. Ele se pot adapta ușor la fiecare clasă în parte, dar, pentru început, vor fi destinate doar zborurilor scurte.
  • BigLavC ar putea fi prima toaletă aeriană care va ține cont de nevoile pasagerilor cu probleme de greutate și ale celor imobilizați în scaune cu rotile. Poziția sa în diagonală oferă mai mult spațiu și confort, iar noul scaun de toaletă le va ușura pasagerilor cu handicap tranziția de pe scaunul cu rotile.
  • Scaunele care se pot întoarce ar putea avea un mare succes, mai ales în rândul celor care călătoresc de obicei în grupuri mari și care își sucesc de fiecare data gâturile pentru a vorbi cu cei din spate. Mecanismul, susțin proiectanții lui, este simplu de folosit și necesită un efort minim, în mai puțin de un minut echipajul de zbor putând să facă toate mutările necesare.
  • Acest container le va permite operatorilor aerieni să încarce mâncare rece la un punct de catering și să o păstreze la aceeași temperatură atât pe durata tranzitului către bordul avionului, cât și pe durata zborului. Astfel va fi eliminată nevoia de a avea la bord un sistem de răcire independent, fapt ce va reduce greutatea de la bord și o dată cu aceasta și costurile de operare.
  • Aceasta este o nouă măsuță, care ar putea să le înlocuiască pe cele tradiționale, permițând pasagerilor să își depoziteze telefonul, tableta sau portofelul în compartimente special create. Are un capac transparent pentru a se putea observa imediat orice obiect uitat, iar baza este creată din cauciuc protector. De asemenea, există orificii pentru căști și spațiu pentru încărcare USB.
  • Acesta este un dispozitiv pe care vă doresc să îl puteți folosi cât mai mult pe viitor. Cred că imaginea este edificatoare. E un centru de comandă care îți permite să fixezi scaunul în poziția dorită, să selectezi programul de masaj și să stabilești intensitatea luminii ambientale.
  • Row 44 Wi-Fi Live Television le va permite pasagerilor să urmărească programme TV în direct pe telefoanele, tabletele sau laptopurile lor. Cu alte cuvinte, nimeni nu va mai rata meciul sau finalul telenovelei, deși cred că va mai trece ceva vreme până când serviciul va fi disponibil și pe liniile pe care românii le frecventează în mod curent.
  • Am lăsat pentru final cel mai spectaculos dispozitiv. De fapt, e vorba de un întreg concept dedicat interioarelor din avioane. Printre multe alte caracteristici interesante, cum ar fi convertirea luminii în energie, există și una care transformă pereții laterali într-un uriaș ecran 3D. Pasagerii vor putea astfel să analizeze în detaliu relieful din zonele pe care le traversează, urmând ca pe lângă imagini să primească și informații digitale despre regiunile survolate. Star Trek începe să devină realitate!

 

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!