Navigate / search

Agenția de matrimoniale Virgin

Ce face o companie aeriană pentru a încerca să iasă în evidență? Își deschide un fel de serviciu de matrimoniale la bord. Asta e ultima idee din seria Sir Richard Branson, care vrea să te trimită în spațiu cu o escală pe cel de-al nouălea nor.

Așadar, ești în aeroport și vezi pe cineva care îți place, dar nu știi cum să intri în vorbă. Te fâțâi, te gândești, dar nimic. Replica de dat pe spate întârzie să apară. Între timp se face îmbarcarea și persoana visurilor e așezată undeva în capătul celălalt al avionului, așa că îți iei gândul. Încerci să te consolezi gândindu-te că oricum horoscopul nu anunța nimic pe plan sentimental.

Dar stai, ești într-un avion Virgin Airlines și zbori în Statele Unite! Deci, nimic nu e pierdut pentru că nenea Branson s-a gândit la tine. De fapt la cum să îți ia banii. Așa că începi și numără să vezi pe ce rând stă persoana care ți-a înfierbântat imaginația și după ce ai stabilit cu precizie poziția țintei, pune mâna și accesează meniul online ca să îi trimiți o băutură sau poate o mică gustărică.

Și musai și un mesaj. Nea’ Branson sugerează în clipul de mai sus să se apeleze la varianta cu ”Your seat or mine?” De fapt, mini-ghidul, zice el, îți oferă cel puțin 50% șanse să ”dai lovitura”, deși dacă stai să îl asculți sunt șanse mai mari să rămâi precum numele companiei. Dar până la urmă vorbim de America, țara tuturor posibilităților, așa că merge și o replică de industrie: ”E vreun aeroport în apropiere sau inima mea tocmai a decolat?” s-ar putea să se dovedească o lovitură de maestru. Glumesc, bineînțeles!

Nu sunt convins că ideea lui Branson îi va aduce mai mulți clienți sau va spori încasările ”on flight”, cu toate că doritori nu mă îndoiesc că ar exista. Un sondaj recent al celor de la Skyscanner, realizat în rândul a o mie de persoane, arată că 45% dintre pasageri flirtează atunci când sunt în avion, iar 8% chiar au început o relație în urma unor zboruri, dar ei au apelat cel mai probabil la vechea rețetă: au stat de vorbă. A trimite stewardeza cu o băutură la cineva implică, însă, și un refuz care nu face bine la orgoliu. Una e să ți se spună nu într-un bar, unde lumea nu prea e atentă la detalii, și alta în avion, unde toți vor începe probabil să se întrebe cine e nefericitul.

Și asta e cea mai mică dintre problemele care ar putea apărea. Cum persoana vizată nu are opțiunea de a refuza discuția, neexistând un buton de genul ”don’t bother me!”, s-ar putea simți hărțuită. Apoi, chiar și în cazul în care persoana acceptă flirtul, să zicem că discuția degenerează în ceva mai avansat și e văzută de cei din jur care s-ar putea simți deranjați. Sau imaginați-vă că din greșeală se apasă un alt buton și băutura ajunge la un copil cu mesajul ”Hey sexy, this Bud is for you!” Cred că s-ar lăsa cu capete sparte, la fel cum s-ar putea întâmpla și dacă un homosexual îi trimite din greșeală un mesaj de flirt unui motociclist cât dulapul. Plus că, linia dintre flirt și hărțuire sexuală este foarte subțire și cred că procesomanii americani abia așteaptă ocazia de a merge din nou pe la tribunale.

Până una alta, americanii au dezbătut pe larg subiectul pe forumuri și i-au propus lui Branson, ca dacă tot s-a apucat de matrimoniale, să pregătească noi mesaje la bord, de genul: ”The Captain has turned on the fasten condom sign, as we are expecting some bumping and grinding!”

Vouă vi se pare bună ideea lui Richard Branson? Credeți că va avea succes un astfel de demers?

 

danvasiliu

Comments

Wish2Go
Reply

Indraznet, ca de obicei, nenea Branson. Cred ca o sa aiba succes aceasta initiativa :). Dar, intr-adevar, ar trebui introdus si un buton de “don’t bother me”, care ar putea fi activat inca de la urcarea in avion, daca persoana respectiva are de gand sa zboare linistit(a)

danvasiliu
Reply

Eu mi-am aruncat un ochi si pe ce spun americanii despre asta si cei mai multi erau oripilati de idee. Destul de ironic pentru tara care a inventat chat-ul. Eu am niste amici care sunt dependenti de chat. Petrec ore in sir purtind discutii inutile si aproape ca au ajuns ca in bancul cu ”-Ninge! -Trimite și tu un link sa vad si eu”. Sunt convins ca pentru ei ar fi ceva de vis sa poata zbura cu astfel de avioane :) Bani sa aiba…

Wish2Go
Reply

Da, nu inteleg de unde atata prudenta, dintr-o data! Pana la urma urmei, foarte multi oameni petrec ore bune pe retelele sociale :)

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!