Navigate / search

Afară cu bețivii din Mallorca!

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Am un prieten care a lucrat ca bucătar în Mallorca și când l-am revăzut după ceva vreme l-am întrebat cum a fost experiența din insulă. Răspunsul lui a fost cât se poate de neaoș: ”se bea la greu și se face sex adevărat!” Mi-a mai povestit despre englezoaicele care zăceau pe stradă în propria vomă cu chiloții trași în vine, despre dealerii de droguri și despre bătăile care se încingeau între grupurile de bețivani.

În curând, însă, toate aceste lucruri ar putea deveni doar simple amintiri, pentru că autoritățile din Mallorca plănuiesc să dea insulei o nouă față. Pe scurt se dorește ca zona să scape de bețivi și să atragă o clientelă mult mai selectă, din China sau chiar din țările arabe.

În acest sens, a fost introdusă deja o interdicție pentru consumul de alcool în public între orele 10am-1pm, urmând ca aceasta să fie extinsă în curând pe parcursul întregii zile.

”Turismul pentru alcool e depășit. Dacă oamenii vor să se îmbete ar trebui să meargă în cluburi, nu să bea pe plaje. Sunt multe alte locuri în lume pentru acești oameni” a declarat viceprimarul din Mallorca, Alvaro Gijon, pentru tabloidul german Bild.

Potrivit planurilor autorităților locale, un consorțiu va supraveghea proiectul de rebranduire a Mallorcăi, urmând să închidă multe dintre hotelurile low-budget, care vor fi înlocuite cu stabilimente mult mai luxoase și mai scumpe. Ele vor avea patru sau cinci stele și se vor adresa turiștilor cu bani, care doresc să își petreacă vacanța într-o stațiune exclusivistă.

”Vrem oameni care să cheltuie foarte mulți bani și de accea ne adresăm turiștilor din China sau Dubai. St. Tropez, Miami și Las Vegas sunt orașele pe care le-am luat ca model” a mai spus viceprimarul. El a precizat că zona plajei din Playa De Palma, care se întinde pe mai mult de șase kilometri, va fi transformată ”într-un loc de întâlnire pentru iubitorii de gastronomie și sport, nu pentru cei de alcool.”

Mai mult de jumătate din populația orașului din Insulele Baleare lucrează în industria turismului, care însumează aproximativ 80% din produsul său brut. Insula este vizitată anual de circa șase milioane de turiști, majoritatea englezi și britanici.

Așadar, dacă mai vreți să prindeți Mallorca în epoca de dezmăț maxim, ar cam trebui să vă grăbiți!

danvasiliu

Părerea ta contează! Spune-mi ce crezi!